Anonymous

My photo
music and comics - perfect getaway.

Friday, 23 September 2011

Cinta Muka Buku

Assalammualaikum awak awak dan awak :D
okayy. credits to Najwa for the song. Memang best. I love the music. The violin part  especially. Memang mesmerizing. But wait. Tau tak fenomena Cinta Pesbuk really exist? Lol. And it's kinda twisted sikit. Wanna know? Well here it goes.

Bermulalah dengan si Jejaka menge'add si Gadis. Si Gadis yang really really really desperate nak reach friends limit sampai 5000 tu pun approve. Satu hari si Gadis ni update la status pasal daily life dia yang entah papa. Meluah perasaan la. Merungut pasal diri tu single la. bla bla bla. Ada aku kesah? Si Jejaka yang bosan membujang selepas break dengan aweknya after those harmonious two weeks together pun start la Like SEMUA status si Gadis tu. Biasa la. Dorang kan kinda strangers. Si Gadis pun komen sambil tag nama si Jejaka,

Mr Handsome. takkan like je kot. Komen la gak ;)

Lalu so-called Mr Handsome reply (komen kat status)

Tak main la komen2. Inbox trus la :D

Lalu bermula la bibit cinta mereka di laman pesbuk ini. Inbox inbox inbox. Chat punya chat. tak sampai 24 jam dah rasminya boipren and gelpren. (eugh) Instant kan? huk aloh. macam bli ikan masin kat pasar je. Nak beli ikan pun susah lagi. Kena berhimpit la. Ni nak dapat balak/awek sekejap nak mampos. Haih. Takleh nak kata papa. Dahtu jumpa. Dahtu beraleh la ke fasa next. Memandai la korang. No comment. Bukannya aku jealous ke hape but heyy aku tak kesah langsong pun . Standard tinggi sangat kot? =.=

anyway, semoga berbahagia instant couples of Facebook ;)
إن شاء الله
adios.
Assalammualaikum

No comments: